Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PORESKA UPRAVA: Prema novoj sistematizaciji PU će imati deset radnika manje nego sada

27.06.2017.


Prema novoj sistematizaciji Poreska uprava imaće deset radnika manje nego sada, ali očekuju da će se povećati efikasnost, naplata državnih prihoda, a smanjiti poreski dug.

"Poreska uprava sa oko 600 službenika prati poslovanje i naplaćuje poreske prihode od preko 45 hiljada poreskih obveznika pravnih i fizičkih lica, ostvaruje ukupnu bruto naplatu od nešto manje od milijardu eura na godišnjem nivou, pa ulaganje u kadrovsko jačanje ovog organa smatramo u potpunosti svrsishodnim sa stanovišta zaštite javnog interesa i jačanja državne administracije u korist svih građana Crne Gore", saopšteno je iz Poreske uprave, na čijem čelu je Miomir M. Mugoša.

Naglasili su da su sinergijom svih svojih službi, koja je rezultirala kontinuiranom uspješnom naplatom prihoda, zaslužili dalju podršku Vlade Crne Gore i svih građana kako bi nastavili jačanje poreske discipline i unapređenje poslovnog ambijenta uz internu reformu i reorganizaciju.

Naveli su da se predložene izmjene organizacione strukture Poreske uprave planiraju već dvije godine uz detaljnu analizu postojećih kapaciteta, nedostataka i potreba, uz monitoring i podršku međunarodnih eksperata za poresku politiku i administraciju iz Evropske komisije, Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

"Novi pravilnik ne predviđa povećanje broja izvršilaca u Poreskoj upravi, već smanjenje za čak deset radnih mjesta, što je u skladu sa Strategijom fiskalne konsolidacije Vlade Crne Gore i planiranom reformom državne administracije. To znači da će kreiranje novih organizacionih jedinica biti omogućeno prerasporedom radnih mjesta iz već postojećih organizacionih cjelina u kojima je zaključeno da postoji veći broj izvršilaca nego što radno opterećenje u istima zahtijeva, na osnovu detaljne analize svakodnevnih radnih zadataka pojedinačnih službenika. Na taj način obezbijediće se veća efikasnost i iskorišćenost radnih kapaciteta ljudskih resursa u postojećim organizacionim cjelinama, ali i bolja funkcionalnost poreskog organa zahvaljujući novoosnovanim organizacionim jedinicama", sopšteno je iz Poreske uprave.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 26.06.2017.


Naslov: Redakcija