Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO FINANSIJA PODRŽAĆE RAZVOJ FILMSKE INDUSTRIJE


Ministar finansija, dr Radoje Žugić, sastao se sa predstavnicima američke kompanije "Immersive Artistry", na čelu sa izvršnim direktorom Cary Granet-om.

Predstavici pomenute kompanije izrazili su interes za pružanje doprinosa razvoju filmske djelatnosti u Crnoj Gori, imajući u vidu da je ista prepoznata kao zemlja bogata mnogim prirodnim ljepotama i kao takva atraktivna za predstavljanje svjetskoj javnosti, kako publici tako i investitorima.

Konstatujući da je pomenuta grana industrije u ovom trenutku nedovoljno razvijena, a da postoji veliki potencijal koji bi, kroz direktne i indirektne efekte, mogao doprinijeti jačanju konkurentnosti naše privrede, kao i dinamičnijem ekonomskom rastu, ministar Žugić je iskazao spremnost pružanja podrške za davanje podsticaja reputabilnim investitorima za djelovanje u ovoj oblasti.

Dogovoreno je da se, u narednom periodu, napravi detaljna analiza eventualnih modaliteta saradnje, prvenstveno sa aspekta budžetske izloženosti Crne Gore, odnosno održivosti i stabilnosti javnih finansija, a u koordinaciji sa resornim organima vlasti.

Izvor: Press služba Ministarstva finansija, 26.05.2015.