Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKONI O SVETKOVANJU VJERSKIH PRAZNIKA I O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA: Neradni dani povodom Vaskršnjih i Prvomajskih praznika od 29. aprila do 3. maja 2016. godine


U ovoj kaledarskoj godini podudara se obilježavanje Međunarodnog praznika rada, koji je državni praznik i obilježavanje vjerskog praznika, Vaskrsa.

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Sl. list RCG", br. 56/93 i 27/94 - dr. zakon), vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs (drugi dan), i to: petak- 29. aprila i ponedeljak- 02. maja 2016. godine.

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl. list RCG", br. 27/2007 i "Sl. list CG", br. 36/2013), Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja.

Kako prvi praznični dan ove godine pada u nedjelju, neradni dan kao dan praznika smatraće se ponedjeljak – 2. maj i utorak 3. maj 2016. godine.

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu. 

Izvor: Vebsajt Ministarstva rada i socijalnog staranja, 26.04.2016.