Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O PREKOGRANIČNIM ENERGETSKIM INFRASTRUKTURNIM PROJEKTIMA: Rok za sugestije 20 dana

27.02.2019.


Na osnovu čl. 14 i 15 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Sl. list CG", br. 41/2018), Ministarstvo ekonomije upućuje

JAVNI POZIV

Za sprovođenje javne rasprave za izradu Nacrta zakona o prekograničnim energetskim infrastrukturnim projektima.

Ovim zakonom će se transponovati Regulativa (EU) br. 347/2013 Evropskog parlamenta i Savjeta od 17. aprila 2013. godine o smjernicama za transevropsku energetsku infrastrukturu, a što je obaveza Crne Gore kao ugovorne strane Energetske zajednice i kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Ovim zakonom urediće se način i uslovi za realizaciju prekograničnih energetskih infrastrukturnih projekata, raspodjela troškova i podsticaji koji se dodjeljuju za ove projekte, kao i druga pitanja od značaja za realizaciju ovih projekata.

Rok za dostavljanje primjedbi, predloga i sugestija je dvadeset dana od dana objavljivanja ovog poziva.

Program javne rasprave dat je na obrascu propisanom Uredbom o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija, koji možete preuzeti ovdje.

Nacrt zakona o prekograničnim energetskim infrastrukturnim projektima sa obrazloženjem i RIA obrascem možete preuzeti ovdje.

Dostavljanje primjedbi, predloga i sugestija vrši se na obrazcu propisanom Uredbom o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija, koji možete preuzeti ovdje.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 22.02.2019.


Naslov: Redakcija