Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I RURALNOG RAZVOJA: Poljoprivredni proizvođači koji su podnijeli zahtjev za premije ili podršku iz Agrobudžeta, a nijesu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava to moraju učiniti do kraja oktobra 2016. godine. U suprotnom neće ostvariti pravo na isplatu podrške


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja još jednom obavještava sve poljoprivredne proizvođače koji su podnijeli zahtjev za premije ili podršku iz Agrobudžeta, a nijesu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava da to učine do kraja oktobra 2016. godine. U suprotnom neće ostvariti pravo na isplatu podrške.

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava obaveza je definisana Agrobudžetom za 2016. godinu. Ministarstvo poljoprivrede je tokom prethodne dvije godine u kontinuitetu ukazivalo na potrebu upisa u Registar kao uslova za dobijanje premija ili bilo koje vrste podrške po osnovu javnih poziva vezanih za investicije.

U toku je isplata godišnjih premija u stočarstvu i ratarstvu. Značajan broj proizvođača koji ispunjava ostale kriterijume propisane Agrobudžetom još uvijek nije podnio zahtjev za upis u Registar. Za sve koji još nisu podnijeli zahtjev za upis, rok da to učine je najkasnije do 31. oktobra 2016. godine. U suprotnom, neće ostavariti pravo za isplatu premija.

Registar poljoprivrednih gazdinstava vodi Ministarstvo poljoprivrede. Zahtjevi se podnose u regionalnim kancelarijama Službe za selekciju stoke i Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji.

Izvor: Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 25.10.2016.