Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

AKCIONI PLAN ZA SPROVOĐENJE STRATEGIJE INFORMACIONO-KOMUNIKACIONIH TEHNOLOGIJA PRAVOSUĐA ZA PERIOD 2016-2020: Cilj Akcionog plana je uspostavljanje jedinstvenog informacionog sistema pravosuđa, kao instrumenta jačanja administrativnih kapaciteta, efikasnijeg pružanja podataka i usluga građanima i institucijama, kvalitetnije saradnje sa drugim pravosudnim sistemima, institucijama Evropske unije i međunarodnim organizacijama


Vlada Crne Gore donijela je 22. septembra 2016. godine Akcioni plan za sprovođenje Strategije informaciono-komunikacionih tehnologija pravosuđa za period 2016-2020.

Kako se navodi, Akcioni plan će doprinijeti izgradnji pravne sigurnosti potrebne za ostvarivanje ekonomskog rasta.

Vlada je donijela i Odluku o obrazovanju Komisije za nadzor i koordinaciju sprovođenja Strategije.

Kako je saopšteno iz Vlade, cilj Akcionog plana je uspostavljanje jedinstvenog informacionog sistema pravosuđa, kao instrumenta jačanja administrativnih kapaciteta, efikasnijeg pružanja podataka i usluga građanima i institucijama, kvalitetnije saradnje sa drugim pravosudnim sistemima, institucijama Evropske unije i međunarodnim organizacijama.

"U diskusiji je istaknuto da će realizacija mjera predviđenih Akcionim planom doprinijeti izgradnji pravne sigurnosti potrebne za ostvarivanje ekonomskog rasta, ostvarivanje prava građana i usklađivanju sa evropskim standardima i vrijednostima.", navodi se u saopštenju Vlade.

Izvor: Vebsajt RTCG, 22.09.2016.