Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

USVOJENE DOPUNE ZAKONA O PORESKOJ ADMINISTRACIJI: Novine u oblasti dostavljanja poreskog akta obvezniku

26.08.2019.


Poslanici su danas usvojili dopune Zakona o poreskoj administraciji, kojim će se, prema riječima predlagača, doprinijeti boljoj naplati poreza na nepokretnost.

U predloženom zakonskom rješenju se navodi da se poreski akt dostavlja poreskom obvezniku slanjem preporučene pošiljke ili preko službenog lica poreskog organa. Takođe, poreski akt se smatra dostavljenim poreskom obvezniku kada se uruči obvezniku, njegovom zakonskom zastupniku, punomoćniku ili poreskom punomoćniku ili njegovom zastupniku po službenoj dužnosti.

Predviđeno je da se dostavljanje poreskog akta poreskom obvezniku, preduzeću i preduzetniku realizuje na adresu njegovog glavnog mjesta poslovanja koja je zabilježena u poreskom registru na osnovu prijave za registraciju ili ako je akt poslat preporučenom poštom na posljednju poznatu adresu preduzeća.

Dostavljanje poreskog akta građaninu obavlja se na adresu njegovog prebivališta, odnosno boravišta, upisane kod organa državne uprave nadležnog za vođenje registra prebivališta ili boravišta ili na adresu koja je zabilježena na prijavi za registraciju ili na posljednjoj poreskoj prijavi.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 23.08.2019.


Naslov: Redakcija