Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O FINANSIRANJU POLITIČKIH SUBJEKATA I IZBORNIH KAMPANJA: 26. Avgusta ističe rok za treći petnaestodnevni izvještaj


U skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja ("Sl. list CG", br. 52/2014 i 76/2015 - odluka US), 26. avgust je rok za dostavljanje trećeg petnaestodnevnog izvještaja u kampanji za izbore koji su raspisani za 16. oktobar 2016. godine. Izvještaj se odnosi na period od 11. avgusta do 25. avgusta.

Podsjećamo, Ministarstvo rada i socijalnog staranja prikuplja i petnaestodnevno objavljuje analitičke kartice sa podacima o iznosu, broju korisnika, vrstama i primaocima svih oblika socijalne pomoći u izvještajnom periodu. Takođe, opštine prikupljaju i objavljuju podatke o raspodjeli svih oblika socijalne pomoći na lokalnom nivou, uključujući i podatke o vrstama, iznosima i primaocima socijalne pomoći.

Ministarstvo finansija petnaestodnevno objavljuje izvode iz državnog trezora i analitičku karticu o potrošnji sredstava iz budžetske rezerve za period na koji se izvještaj odnosi. U skladu sa istim članom Zakona, i organi lokalnih uprava nadležni za poslove finansija objavljuju izvode iz lokalnog trezora i analitičku karticu o potrošnji sredstava iz budžetske rezerve. 

Politički subjekti dužni su da dostave petnaestodnevni izvještaj o prilozima pravnih i fizičkih lica koji su prikupljeni u toku izborne kampanje. Izvještaj se podnosi na posebnom obrascu, elektronskim putem, posredstvom internet stranice Agencije. Do sada su račune otvorile i odredile odgovorna lica samo dva politička subjekata, koja su i dužna da dostave izvještaj za ovaj period.

Petnaestodnevni izvještaji se objavljuju na internet stranicama institucija koje ih prikupljaju i dostavljaju Agenciji za sprječavanje korupcije i Privremenom odboru Skupštine Crne Gore.

Izvor: Vebsajt Agencije za sprječavanje korupcije, 25.08.2016.