Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PRILIV 138 MILIONA EURA OD STRANIH DIREKTNIH INVESTICIJA

26.06.2018.


Do aprila 2018. godine neto priliv stranih direktnih investicija u Crnoj Gori bio je oko 138 miliona eura, što je osam odsto više u odnosu na godinu ranije, ukazao je direktor Agencije za promociju stranih direktnih investicija Miloš Jovanović.

Ističe da je takav rezultat posljedica političke stabilnosti u našoj zemlji, ali i toga što smo već godinu članica NATO-a.

Kaže da zainteresovanost za ulaganja u našu zemlju sve veća, te da je potencijalni investitor i jedan od vodećih svjetskih brendova -Simens.

"Za prva tri mjeseca ove godine u CG se slilo oko 138 miliona eura stranih direktnih investicija, što je osam odsto više nego u istom periodu prošle godine", kaže direktor MIPE Miloš Jovanović.

Do kraja godine, kako je dodao, očekuje da povećanje bude mnogo veće u odnosu na 2017. iz razloga što imamo veliko interesovanje firmi, ne samo sa zapada i istoka, već firmi iz čitavog svijeta.


IZVOR: Vebsajt CdM, 24.06.2018.


Naslov: Redakcija