Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA USVOJILA SOCIJALNI PROGRAM ZA RADNIKE BOKSITA


Vlada je na sjednici održanoj 25. juna 2015. godine usvojila socijalni program za radnike Rudnika boksita Nikšić. Usvojeni su i socijalni programi za Metalac i Fabriku elektroda Piva.

Radi se o ranije usaglašenim socijalnim programima, koje je Vlada verifikovala.

Kolegijum predsjednika Skupštine odbio je da na posebnoj sjednici razmatra situaciju u Rudnicima boksita dok Vlada ne donese određene odluke.

Parlamentarna većna bila je protiv Predloga zaključaka povodom aktuelne situacije u Rudnicima boksita, kojima bi se, prema riječima predlagača, pomoglo u rješavanju radničkih problema.

Zaključke nije podržao skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, kao ni Zakonodavni.

Inicijativu o zakazivanju sjednice Skupštine na kojoj bi se razmatrala aktuelna situacija u nikšićkom preduzeću podnijelo je 27 poslanika. Poslanik Demokratskog fronta, Janko Vučinić, je zajedno sa ostalim poslanicima tog političkog saveza i uz podršku klubova nezavisnih i poslanika Pozitivne Crne Gore, podnio inicijativu zbog teške situacije u kojoj se nalaze radnici Boksita.

Izvor: Vebsajt RTCG, 25.06.2015.