Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

IZABRANO ŠEST SPECIJALNIH TUŽITELJKI


Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, obavljen je intervju sa kandidatima za specijalne tužioce. Savjet je 25. juna 2015. godine izabrao šest specijalnih tužilaca.

Za tužioce u Specijalnom državnom tužilaštvu izabrani su: dosadašnje tužiteljke u Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije , terorizma i ratnih zločina Mira Samardžić, Lidija Vukčević, Marija Raspopović; dosadašnje sudije Osnovnog suda u Podgorici Lidija Mitrović i Nataša Bošković, kao i Tatjana Žižić, advokatica.

Na sjednici Tužilačkog savjeta dogovoreno je da se odluka o izboru ostala četiri specijana tužioca donese na sjednici koja će biti održana u utorak, 30. juna 2015. godine.

Za preostala četiri tužilačka mjesta kandidati su Živko Savović, Veljko Rutović, Mirjana Milić, Saša Čađenović, Ljubinka Madžgalj i Zoran Lekić.

Tužilački savjet je u utorak, 23. juna 2015. godine na predlog vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, za glavnog specijalnog tužioca izabrao sudiju Apelacionog suda Milivoja Katnića.

Izvor: Vebsajt RTCG, 25.06.2015.