Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

Crna Gora domaćin 9. konferencije foruma načelnika generalštabova balkanskih zemalja 27. maja 2015. godine


Crna Gora će biti domaćin 9. Konferencije Foruma načelnika generalštabova Balkanskih zemalja - B9, koja će se održati 27. maja 2015. godine, u hotelu „Splendid“ u Bečićima, sa početkom u 09,00 sati.

U uvodnom dijelu Konferencije učesnicima će se obratiti predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. Domaćin Konferencije je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić.

Pored načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, kao domaćina, Konferenciji B9 će prisustvovati načelnici generalštabova zemalja članica: Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Rumunije, Makedonije, Srbije i Turske kao stalnih članica B9; zamjenik predsjedavajućeg Vojnog komiteta NATO general pukovnik Mark Šisler, komandant Komande savezničkih združenih snaga u Napulju admiral Mark Ferguson, te načelnici generalštabova OS R. Hrvatske i OS R. Slovenije, kao gosti Konferencije B9.

Cilj konferencije je razmatranje i usaglašavanje novih modaliteta saradnje i zajedničkog djelovanja zemalja članica Foruma, kao i prezentacija izvještaja o radu Koordinacione grupe i podgrupa koje djeluju u okviru Foruma.

Forum načelnika generalštabova balkanskih zemalja uspostavljen je na inicijativu Grčke i Turske 2006.godine. Prva konferencija je održana u aprilu 2007.godine u Grčkoj. 

Izvor: Press služba Vlade Crne Gore, 25.05.2015.