Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CRNE GORE: Održane 56. sednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport i 50. sednica Odbora za rodnu ravnopravnost


56. sednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport razmotrio je, na sednici održanoj 25. maja 2015. godine, inicijativu vezanu za studente upisane po sistemu studiranja koji je važio prije potpisivanja Bolonjske deklaracije.

Članovi Odbora su jednoglasno podržali inicijativu da se studentima koji su upisani na Univerzitet Crne Gore prije potpisivanja Bolonjske deklaracije omogući produženje studija pod istim uslovima do kraja studijske 2015/2016 godine. Članovi Odbora podnijeće Predlog zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju, radi stavljanja u proceduru Skupštine Crne Gore, kojim se omogućava studentima koji su započeli studije po određenom nastavnom planu i programu da ih pod istim uslovima mogu i završiti u navedenom roku.

50. sednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Odbor za rodnu ravnopravnost na śednici održanoj 25. maja 2015. godine, razmotrio je Izvještaj o sprovođenju Plana aktivnosti za postizanje rodne ravnopravnosti (PAPRR 2013-2017) za 2014. godinu, sa Programom sprovođenja PAPRR-a za period 2015-2016.godinu.

U okviru druge tačke dnevnog reda, dogovorene su aktivnosti u vezi realizacije XVIII Cetinjskog parlamentarnog foruma, koji će se održati 8. i 9. juna 2015., na temu “Žene u biznisu”.

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 25.05.2015.