Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O POTVRĐIVANJU UGOVORA O DRŽAVNOJ GRANICI IZMEĐU CRNE GORE I BOSNE I HERCEGOVINE: Ugovor stupio na snagu 20. aprila 2016. godine. Obilježavanje državne granice na terenu obaviće Zajedničko radno tijelo, u roku od tri godine


Ugovor o državnoj granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u skladu sa članom 12 ovog Ugovora, stupio je na snagu 20. aprila 2016. godine.

Naime, Ugovor je stupio na snagu na dan prijema posljednjeg pisanog obavještenja upućenog diplomatskim putem, kojim su ugovorne strane obavijestile jedna drugu o izvršenom potvrđivanju, odnosno ratifikaciji ovog Ugovora.

U skladu sa članom 7 potpisanog Ugovora, komisije za granicu Crne Gore i Bosne i Hercegovine formiraće Zajedničko radno tijelo u čijoj će nadležnosti biti da izvrše obilježavanje Ugovorom utvrđene državne granice na terenu. Rok za implementaciju Ugovora, odnosno obilježavanje državne granice, je tri godine od stupanja na snagu ovog Ugovora.

Ugovor o državnoj granici između Crne Gore i BiH potpisan je 26. avgusta 2015. godine u Beču. Nakon toga, Skupština Crne Gore, na sjednici od 28. decembra 2015. godine, donijela je Zakon o potvrđivanju Ugovora o državnoj granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine ("Sl. list CG - Međunarodni ugovori", br. 1/2016).

Takođe, Predsjedništvo BiH, na sjednici od 12. januara 2016. godine, donijelo je Odluku o ratifikaciji ovog Ugovora, nakon saglasnosti Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave, 25.04.2016.