Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 25. aprila 2016. godine održane sednice Odbora za rodnu ravnopravnost, Zakonodavnog odbora, Odbora za ekonomiju, finansije i budžet - Razmotreni prijedlozi zakona


156. śednica Zakonodavnog odbora

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore je na održanoj 156. śednici, razmotrio i pozitivno se izjasnio o:

- Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost;

- Prijedlogu zakona o tumačima;

- Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima;

- Prijedlogu zakona o upravnom sporu;

- Prijedlogu zakona o sudskim vještacima i

- Prijedlogu zakona o državnom pečatu i pečatima državnih organa.

U skladu sa članom 67 stav 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore ("Sl. list RCG", br. 51/2006 i 66/2006 i "Sl. list CG", br. 88/2009, 80/2010, 39/2011, 25/2012, 49/2013, 32/2014 - odluka US i 42/2015), śednici Odbora su prisustvovali predstavnici Advokatske komore Crne Gore i MANS-a.

61. śednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Odbor za rodnu ravnopravnost je na održanoj śednici, sa aspekta svoje nadležnosti, razmotrio Prijedlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada o noćnom radu broj 171 i Izvještaj o radu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore za 2015. godinu.

Odbor je jednoglasno podržao Prijedlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada o noćnom radu broj 171 i predložio Odboru za međunarodne odnose i iseljenike, kao matičnom Odboru, da predloži Skupštini da usvoji Prijedlog ovog zakona.

Takođe, Odbor je jednoglasno podržao Izvještaj o radu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore za 2015. godinu i predložio Odboru za ljudska prava i slobode, kao matičnom Odboru, da predloži Skupštini da prihvati Izvještaj.

U okviru tačke Tekuća pitanja, razgovarano je o predstojećim aktivnostima, kao i aktivnostima između śednica.

Śednici su prisustvovali/e: zamjenik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković, v.d. generalne direktorice Direktorata za rad Tijana Prelević i samostalna savjetnica u Direkciji za radne odnose Direktorata za rad Vjera Šoć.

Odgođena 139. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Zbog nedostatka kvoruma za rad i punovažno odlučivanje, 139. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet koja je trebalo da se održi 25. aprila 2016. godine je odgođena.

Za śednicu je bilo predviđeno održavanje kontrolnog saslušanja: Pavla Goranovića, ministra kulture i Žarka Mirkovića, direktora JU Muzički centar Crne Gore, povodom negativnog mišljenja o finansijskoj reviziji i uslovnog mišljenja o reviziji pravilnosti Državne revizorske institucije na Finansijski izvještaj JU Muzički centar Crne Gore za 2014. godinu.

Novi termin održavanje śednice biće utvrđen naknadno.

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 25.04.2016.