Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OD 29. MARTA 202. GODINE OTVARAJU SE ŠKOLE I VRTIĆI

26.03.2021.


Od ponedjeljka 29. marta učenici svih osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori trebalo bi da se vrate u školske klupe, a biće otvoreni i vrtići, najavio je član Ekspertskog tima Ministarstva prosvjete Martin Ćalasan.

On je rekao da, prateći trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji, očekuju da će škole biti otvorene iduće sedmice, a u slučaju da se to ne desi za svu djecu, prioritet će imati đaci devetog razreda i maturanti.

"Pratimo epidemiološku situaciju, a to činimo i u saradnji sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja. U sedmici od 8. do 12. marta pratili smo kakvo je bilo prethodno stanje i šta se dešavalo u školama. Primijetili smo da smo početkom marta imali oko 2.300 djece koja su bila u samoizolaciji, kao i skoro 300 nastavnika oboljelih od COVID-a. Posebno nam je bio problematičan, odnosno težak podatak da je broj zaraženih nastavnika u toku jedne sedmice povećan za skoro 30 procenata", objasnio je Ćalasan.

Istakao je da je to bio jedan od glavnih razloga da sve škole pređu na online nastavu prošle i ove sedmice.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 23.03.2021.


Naslov: Redakcija