Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Opštine neadekvatno odgovaraju na legalizaciju

26.03.2018.


Lokalne samouprave neadekvatno odgovaraju obavezama iz Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sl. list CG", br. 64/2017), kad je riječ o stvaranju uslova za legalizaciju objekata, koja je prvenstveno u interesu finansijske održivosti lokalnih zajednica i u interesu građana.

To je ocijenjeno tokom rasprave na sjednici Vlade, na kojoj je jedna od tačaka bio Izvještaj o stanju uređenja prostora u 2017. godini, koji je usvojen.

"Vlada je još jednim ukazala na potrebu dosljednog izvršavanja zakonskih obaveza od strane lokalnih samouprava", saopšteno je iz Vlade.

Izvještaj o stanju uređenja prostora u 2017. godini pored zakonom utvrđenih elemenata, sadrži i širu obradu pitanja i pojedinih sektorskih politika, u mjeri u kojoj se one reflektuju na ukupno stanje uređenja prostora kao i analizu sprovođenja planskih dokumenata.

Izvještaj sadrži i ocjenu sprovedenih mjera i njihov uticaj na upravljanje prostorom, ocjenu zaštite prostora, podatke o izgrađenim objektima, uključujući i objekte koji su izgrađeni suprotno zakonu, ocjenu o iskazanim potrebama korisnika prostora, kao i druge elemente od važnosti za prostor.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 22.02.2018.


Naslov: Redakcija