Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PRVI BILJNI PASOŠI NA SJEMENSKOM KROMPIRU: Biljne pasoše će izdavati Univerzitet Crne Gore-Biotehnički fakultet-Centar za ratarstvo, povrtarstvo i krmno bilje. Sjemenski krompir proizveden na teritoriji Crne Gore, od 20. januara 2017. godine prati i biljni pasoš

26.01.2017.


Uz podršku projekta "Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarnih službi u Crnoj Gori", a u skladu sa Strategijom Crne Gore za transpoziciju i implementaciju pravne tekovine Evropske unije za poglavlje 12 - bezbjednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika, implementacija biljnih pasoša počinje na sjemenskom krompiru.

Za sjemenski krompir Solanum tuberosum L., biljnim pasošem se smatra službena etiketa izdata u skladu sa propisima kojima je uređen sjemenski materijal i koja sadrži podatke u skladu sa propisom kojim su uređeni biljni pasoši.

Biljne pasoše za sjemenski krompir će izdavati Univerzitet Crne Gore-Biotehnički fakultet-Centar za ratarstvo, povrtarstvo i krmno bilje.

Sjemenski krompir proizveden na teritoriji Crne Gore, od 20. januara 2017. godine prati i biljni pasoš.


IZVOR: Vebsajt Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, 24.01.2017.


Naslov: Redakcija