Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

AGENCIJA ZA NADZOR OSIGURANJA: Planirani prihodi u 2017. godini blizu 840 hiljada eura


Ukupni prihodi Agencije za nadzor osiguranja u 2017. godini planirani su u iznosu od 839,44 hiljade eura, od čega se nešto preko 90 odsto odnosi na godišnju naknadu za obavljanje nadzora.

U Finansijskom planu tog regulatora za narednu godinu, koji je dostavljen Skupštini, navodi se da se po osnovu godišnje naknade za obavljanje nadzora očekuju prihodi u iznosu od 783,76 hiljada eura.

"Pri planiranju prihoda u obzir su uzete i procjene prihoda od ostalih naknada, na osnovu sagledavanja stanja i trendova na tržištu osiguranja u prošloj i ovoj godini, prema kojima su projektovani prihodi po navedenom osnovu u iznosu od 55,68 hiljada eura", navodi se u dokumentu.

Iz Agencije su objasnili da su prilikom planiranja prihoda za narednu godinu uzete u obzir određene analize i projekcije, među kojima je fakturisana bruto premija ostvarena na tržištu osiguranja u prošloj godini u iznosu od skoro 77 miliona eura.

"Uzeta je u obzir i procjena fakturisane bruto premije za ovu godinu. Procjena je obavljena na osnovu preliminarnih podataka o njenom iznosu u prvih osam mjeseci ove godine u iznosu od 52,78 miliona eura. Očekivanja su da će ukupna premija u ovoj godini iznositi 79,17 miliona eura", navelii su iz Agencije.

Ukupni troškovi Agencije su, kako se navodi, podijeljeni u dvije kategorije i to tekuće rashode u iznosu od 837,25 hiljada eura i rezervu od 2,19 hiljada eura.

"Tekuće rashode čine izdaci za bruto zarade i naknade, edukaciju, konsultantske usluge, ostala lična primanja, materijal i usluge, tekuće održavanje opreme", dodaje se u dokumentu.

Izdaci za bruto zarade zaposlenih planirani su u iznosu od 495 hiljada eura.

Agencija za nadzor osiguranja dostavila je parlamentu i Plan rada za narednu godinu.

Izvor: Izvor: Vebsajt RTCG, 24.10.2016.