Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PRIORITET CRNE GORE U NAREDNOM PERIODU JE OTVARANJE PREGOVORA U PREOSTALA DVA POGLAVLJA IZ OBLASTI KONKURENCIJE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

25.09.2018.


Pažin kazao da se "ne živi od otvaranja i zatvaranja pregovaračkih poglavlja" i da je prava svrha procesa evropskih integracija izgradnja institucija koje obezbjeđuju jednaka prava i mogućnosti za sve građane i pouzdan pravni sistem za poslovnu zajednicu.

Crna Gora visoko cijeni dugogodišnje prijateljstvo Rumunije i računa na njenu podršku tokom predstojećeg rumunskog predsjedavanja Evropskom unijom od januara naredne godine”, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar pravde, Zoran Pažin, na sastanku sa rumunskim ministrom pravde Tudorelom Toaderom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Pažin je, kako je saopšteno iz Vlade, naglasio da su prioriteti Crne Gore da otvori pregovore u preostala dva poglavlja, iz oblasti konkurencije i zaštite životne sredine, kao i da intenzivira aktivnosti u pravcu zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

"Cijenimo da smo trenutno spremni da zatvorimo dva poglavlja i da ćemo ubrzo sprovesti sve unutrašnje procedure i biti spremni za zatvaranje još šest pregovaračkih poglavlja", rekao je Pažin.

Dodao je da se "ne živi od otvaranja i zatvaranja pregovaračkih poglavlja" i da je prava svrha procesa evropskih integracija izgradnja institucija koje obezbjeđuju jednaka prava i mogućnosti za sve građane i pouzdan pravni sistem za poslovnu zajednicu.

"Pažin je izrazio zahvalnost na ekspertskoj podršci Rumunije u više oblasti, koja je doprinijela jačanju crnogorskog pravnog okvira", saopšteno je iz Vlade.


IZVOR: Vebsajt Vijesti.me, 23.09.2018.


Naslov: Redakcija