Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O ZAŠTITI KLIME: Uskoro počinje izrada Nacrta zakona, koji će biti usaglašen sa pravnom tekovinom Evropske unije u oblasti klimatskih promjena


 Ministarstvo održivog razvoja i turizma od 18. do 22. jula 2016. godine, organizovalo je TAIEX ekspertsku misiju, sa ciljem inteziviranja aktivnosti na usaglašavanju nacionalnog zakonodavstva sa pravnom tekovinom Evropske unije u oblasti klimatskih promjena.

Cilj posjete, organizovane u saradnji sa TAIEX instrumentom EU podrške, je bila detaljna analiza ključnih elemenata potrebnih za izradu Nacrta zakona o zaštiti klime, sa posebnim fokusom na pravnu tekovinu sistema Evropske unije za trgovinu emisijama - EU ETS, kao i definisanje polaznog rješenja i sadržaja ovog akta. Takođe, utvrđene su smjernice za regulatorni, administrativni i institucionalni okvir, koje će osigurati uspostavljanje funkcionalnog ETS sistema u Crnoj Gori u naredne tri godine.

Ekspertsku misiju je vodila gđa Zorana Komar, podsekretar u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja Republike Slovenije.

Misija je doprinijela podizanju svijesti i razmjeni znanja, putem konsultativnog procesa sa ključnim akterima koji će u narednom periodu učestvovati na izradi Nacrta zakona o zaštiti klime.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo održivog razvoja i turizma, 22.07.2016.