Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN PRVI SASTANAK RADNE GRUPE ZA IZRADU PREDLOGA NACIONALNE STRATEGIJE ZA INFORMACIONU I MEDIJSKU PISMENOST


U Nacionalnoj biblioteci Crne Gore na Cetinju održan je u ponedjeljak, 22. juna, prvi sastanak međuresorne Radne grupe za izradu predloga nacionalne Strategije za informacionu i medijsku pismenost. Sastanak je organizovala Nacionalna biblioteka u okviru projekta UNESCO Participacija 2014-2015 "Informaciona i medijska pismenost - strategija i edukacija", a sam projekat je rezultat inicijative za popularizaciju vještina ove dvije savremene pismenosti u čemu se koristi infrastruktura i mogućnosti koje pruža mreža javnih i školskih biblioteka u zemlji.

Pored članova iz Nacionalne biblioteke, Radnu grupu čine predstavnici Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstava kulture i, kao i Zavoda za školstvo.

Radna grupa je proučila početne radne materijale i dogovorila naredne poslove i zaduženja.

Rad na tekstu nacrta trajaće do novembra 2015. godine kada je planiran drugi zvanični sastanak. U međuvremenu, članovi Radne grupe organizovaće konsultacije, a koristiće i elektronske medije komunikacije i platforme za kolektivni rad na daljinu, promovišući i na taj način umijeće rukovanja informacijama i mogućnosti korišćenja modernih medija.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, 24.06.2015.