Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

IZABRAN GLAVNI SPECIJALNI TUŽILAC: Sudija Apelacionig suda Milivoje Katnić izabran jednoglasno na sjednici Tužilačkog savjeta


Sudija Apelacionig suda Milivoje Katnić izabran je za glavnog specijalnog tužioca. Katnić je, na prijedlog vrhovnog državnog tužiloca, Ivice Stankovića, izabran jednoglasno na sjednici Tužilačkog savjeta 23. juna 2015. godine.

Novi pristup u organizovanju tužilačke istrage dovešće do mjerljivih rezultata, koje od Crne Gore očekuje Evropska unija, saopštio je novi specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Specijalno tužilaštvo, kaže Katnić, nastaviće rad na predmetima koji su u fazi istrage, ali i otvoriće se novi u svim slučajevima u kojim postoji osnovana sumnja za izvršenje nekog krivičnog djela. On očekuje i mjerljive rezultate, koji će kako kaže, pokazati partnerima iz EU da u Crnoj Gori postoji vladavina prava.

Izborom glavnog specijalnog tužioca ispunjena je važna obaveza iz poglavlja 23 i 24, i stvorene su sve pretpostavke za konkretne rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Evropska unija (EU) očekuje da će se imenovanje glavnog specijalnog tužioca odraziti na broj istraga i na konkretne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, uključujući i onu na visokom nivou, kazao je šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Mitja Drobnič.

Izvor: Vebsajt RTCG, 24.06.2015.