Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA MINISTARSTVA RADA I SOCIJALNOG STARANJA SA KOLEGAMA IZ AUSTRIJSKOG MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PITANJA I ZAŠTITE POTROŠAČA I EVROPSKOG CENTRA ZA SOCJALNU POLITIKU I ISTRAŽIVANJA: Moguća saradnja u oblasti zapošljavanja sa Austrijom


24. maja 2016. godine, održan je sastanak u Ministarstvu rada i socijalnog staranja sa kolegama iz Austrije.

Ispred Ministarstva rada i socijalnog staranja sastanku su prisustvovali direktor Direktorata za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračku i invalidsku zaštitu g-din Jovo Pajović, v.d. direktorica Direktorata za rad g-đa Tijana Prelević, direktorica Direktorata za tržište rada i zapošljavanje g-đa Edina Dešić, direktorica Direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova g-đa Ljiljana Simović, direktor Direktorata za informatiku i analitičko-statističke poslove g-din Dragan Raketić, dok su sastanku kao predstavnici Ministarstva rada, socijalnih pitanja i zaštite potrošača Austrije prisustvovali g-đa Susanne Keindl, g-din Oliver Hiller ataše za rad i socijalna pitanja i g-đa Anette Scoppetta iz Evropskog centra za socijalnu politiku i istraživanja.

Predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja su predstavili svoje oblasti rada, upoznali austrijske kolege sa trenutnim izazovima Crne Gore u oblasti socijalne politike u okviru pregovora sa Evropskom unijom. 

Na sastanku su identifikovana moguća polja saradnje i to u oblasti zapošljavanja, socijalne sigurnosti, dugoročne njege starih lica, socijalnih usluga, penzija kao i o načinima na koji bi saradnja mogla da bude ostvarena.

Kolege iz Austrije su pozvale predstavnike Ministarstva rada i socijalnog staranja da uzvrate posjetu u septembru mjesecu kada će se održati i Konferencija pod nazivom "Mostovi u politici socijalnog staranja u Istočnoj Evropi".

Izvor: Vebsajt Ministarstvo rada i socijalnog staranja 24.05.2016.