Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREZENTACIJA AGROBUDŽETA U ROŽAJAMA I PETNJICI 25. MARTA 2016. GODINE


Poljoprivredni proizvođači iz Kolašina, Mojkovca, Pljevalja, Žabljaka i Šavnika upoznati su detaljnije sa mjerama podrške koje su im na raspolaganju tokom ove agrobudžetske godine. Sa prezentacijama u ovim opštinama, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održali su do sada 18 prezentacija širom Crne Gore.

Cilj prezentacija je da se poljoprivredni proizvođači bliže upoznaju sa svim vrstama podrške, investicijama koje su prihvatljive za podršku, potrebnom dokumentacijom, načinom prijavljivanja i rokovima za podnošenje zahtjeva. Agrobudžetom su predviđene brojne mjere za povećanje proizvodnje, unaprijeđenje kvaliteta proizvoda i poboljšanje uslova života u ruralnim sredinama.

Posebno interesovanje poljoprivrednih proizvođača u sjevernim i centralnim opštinama vladalo je za investicije u preradu na gazdinstvima, kupovinu stočnog fonda, izgradnju bazena za odlaganje stajnjaka, adaptaciju katuna, subvencije za stočarstvo i ratarstvo kao i organsku proizvodnju.

Naglašeno je da su svi u obavezi da se upišu u Registar poljoprivrednih gazdinstava, kako bi ostvarili pravo na podršku.

Kao i na prethodnim prezentacijama, i proizvođači iz pomenute tri opštine iskoristili su priliku da upoznaju predstavnike Ministarstva sa problemima s kojima se suočavaju i da daju predloge za naredni Agrobudžet.

Predstavnici Ministarstva pored predstavljanja mjera, ukazali su na značaj udruživanja u koperative i pozvali proizvođače da iskoriste priliku da učestvuju na studijskim putovanjima koje će i ove godine za njih organizovati Ministarstvo u saradnji sa kolegama iz ministarstava poljoprivrede zemalja članica EU.

Naredno predstavljanje Agrobudžeta Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u petak, 25. marta 2016. godine za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Rožaje i Petnjica.

Prva radionica će se održati u sali čitaonice Narodne biblioteke Rožaje sa početkom u 11:00h, dok će se druga održati u sali Doma kulture sa početkom u 14:00h.

Ovom prilikom poljoprivredni proizvođači će se detaljnije upoznati sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2016. godinu, procedurama prijavljivanja, prikupljanja dokumentacije i načinom podnošenja zahtjeva.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 24.03.2016.