Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 24. februara 2016. godine održane sednice Zakonodavnog odbora, Anketnog odbora, Odbora za ekonomiju, finansije i budžet - Razmotreni amandmani na prijedloge zakona


11. śednica Anketnog odbora u vezi sa Duvanskim kombinatom Podgorica AD u stečaju

Razmotrena dva predloga izvještaja

Na održanoj śednici članovi Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine Duvanskog kombinata Podgorica AD u stečaju su u okviru tačke dnevnog reda Utvrđivanje Predloga izvještaja Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine Duvanskog kombinata Podgorica AD u stečaju razmotrili dva predloga izvještaja i to:

- Nacrt predloga izvještaja Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine Duvanskog kombinata AD u stečaju, koji je 16. decembra 2015. godine podnio predśednik Odbora, Aleksandar Damjanović i

- Predlog izvještaja o radu Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine Duvanskog kombinata AD u stečaju, koji su 16. februara 2016. godine podnijeli poslanici: Branko Čavor, Predrag Sekulić, Milorad Vuletić, Almer Kalač i Nik Gjeloshaj.

131. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotreni amandmani na Prijedlog zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru

U nastavku 131. śednice Odbora, poslanica Azra Jasavić obavijestila je Odbor da povlači tri amandmana koja je podnijela na Prijedlog zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru. Takođe, amandman koji su podnijeli poslanici Azra Jasavić i Goran Tuponja u izmijenjenoj formulaciji, prihvaćen je od strane predstavnika Vlade i postao sastavni dio teksta Prijedloga zakona.

Poslanica Marta Šćepanović obavijestila je Odbor da povlači amandman koji je podnijela sa poslanikom Zoranom Jelićem.

Takođe, tri amandmana koje su podnijeli poslanici Džavid Šabović, Rifat Rastoder, Izet Bralić i Draginja Vuksanović, jedan amandman koji je podnio poslanik Dritan Abazović i jedan amandman poslanika Mladena Bojanića i Dritana Abazovića nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je odlučio da na navedeni Prijedlog zakona podnese dva amandmana.

149. śednica Zakonodavnog odbora

Odbor razmotrio više amandmana

Odbor je razmotrio i ocijenio pravno prihvatljivim amandmane na Prijedlog zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i to:

- 1 amandman koji je podnio poslanik dr Damir Šehović;

- 1 amandman koji je podnio poslanik Filip Vuković;

- 1 amandman koji su podnijeli poslanici: Filip Vuković i Maida Bešlić;

- 1 amandman koji su podnijeli poslanici: Ljubo Škrelja i Marta Šćepanović;

- 3 amandmana koje je podnijela poslanica Azra Jasavić;

- 3 amandmana koje su podnijeli poslanici: Džavid Šabović, Rifat Rastoder, Izet Bralić i Draginja Vuksanović;

- 3 amandmana koje su podnijeli poslanici: Mladen Bojanić i mr Dritan Abazović;

- 5 amandmana koje su podnijeli poslanici: Azra Jasavić i Goran Tuponja.

U dnevni red je bio uvršten i amandman koji su podnijeli poslanici: Rešid Adrović i Marta Šćepanović koji nije razmatran jer je poslanica Marta Šćepanović obavijestila Odbor da povlači navedeni amandman.

Shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, Odbor nije razmotrio:

- 1 amandman koji je podnio poslanik mr Dritan Abazović;

- 1 amandman koji je podnio poslanik Goran Tuponja;

- 2 amandmana koje je podnio poslanik Andrija Popović;

Takođe, Odbor je razmotrio i ocijenio pravno prihvatljivim amandman na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima, koji su podnijeli poslanici: Zoran Jelić, Marta Šćepanović, Šefkija Murić i Veljko Zarubica.

Śednici Odbora prisustvovli su dr Radoje Žugić, ministar finansija i Bojana Bošković, generalna direktorica Direktorata za finansijski sistem i unapređenje poslovnog ambijenta kao predstavnici predlagača Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 24.02.2016.