Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

CARINSKI DUG IZNOSI 5,26 MILIONA EURA

25.01.2017.


Carinski dug u Crnoj Gori trenutno iznosi 5,26 miliona eura, a većina dugovanja nagomilala se do 2012. godine, saopštio je direktor Uprave carina, Vladan Joković.

"Stanje carinskog duga za dužnike kojima je ukupni dug veći od hiljadu eura, na dan 31. decembar prošle godine iznosi 5,26 miliona eura", precizirao je Joković.

On je naveo da su u 2016. godini, pored disciplinskih postupaka, protiv dva službenika Uprave carina podnesene krivične prijave zbog sumnje na koruptivna krivična djela.

"U ovom postupku, za dva službenika Osnovno državno tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu zbog sumnje u postojanje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja", precizirao je Joković.

Uprava carina je prošle godine naplatila 596,95 miliona eura prihoda. Bruto naplata prihoda je veća 9,7 odsto u odnosu na 2015, što iznosi 52,8 miliona eura.

Na pitanje kakve rezultate daje pojačana kontrola nelegalnog prometa duvanskih i ostalih akciznih proizvoda, Joković je odgovorio da Uprava carina sprovodi pojačane kontrole nelegalnog prometa akciznih proizvoda samostalno i u koordinacionim akcijama sa drugim državnim organima.


IZVOR: Vebsajt RTCG 24.01.2017.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija