Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ODRŽANA OSMA SJEDNICA SAVJETA ZA REFORMU JAVNE UPRAVE: Savjet je na sjednici razmatrao Predlog uredbe o programu i načinu polaganja stručnog ispita za rad u državnim organima, kao i Predlog uredbe o stručnom osposobljavanju i usavršavanju državnih službenika i namještenika

24.10.2018.


Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, Zoran Pažin, predsjedavao je osmom sjednicom Savjeta za reformu javne uprave.

Savjet je na sjednici razmatrao Predlog uredbe o programu i načinu polaganja stručnog ispita za rad u državnim organima, kao i Predlog uredbe o stručnom osposobljavanju i usavršavanju državnih službenika i namještenika. Kako je riječ o podzakonskim aktima koji će obezbijediti punu implementaciju novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima, tokom rasprave je ukazano na značaj odabira i profesionalnog razvoja državnih službenika i date su sugestije u cilju unapređenja sadržaja predloženih podzakonskih akata.

Savjet je razmatrao i Izvještaj o primjeni Uredbe o ostvarivanju saradnje organa državne uprave i NVO i Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona i drugim oblicima saradnje organe državne uprave u 2017. godini.

Na sjednici je još jednom ukazano na važnu ulogu Savjeta u procesu reforme javne uprave, posebno u dijelu razmatranja svih propisa i strateških dokumenata koji se odnose na ovu oblast.


IZVOR: Vebsajt Vlade Republike Crne Gore, 23.10.2018.


Naslov: Redakcija