Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

LUKŠIĆ POVUKAO KANDIDATURU ZA GENERALNOG SEKRETARA UN


Kandidat Vlade Crne Gore za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN), Igor Lukšić, povukao je svoju kandidaturu za tu funkciju.

Lukšić je, kako je saopšteno iz njegovog tima, o tome obavijestio predsjednika Generalne skupštine UN-a Mogensa Liketofta i predsjednika Savjeta bezbjednosti Ramlan Bin Ibrahima.

On je u pismu visokim predstavnicima UN-a istakao da mu je bilo veliko zadovoljstvo da učestvuje u procesu u kojem je dobio priliku da na transparentan način ponudi konkretne mjere i inovacije za unaprjeđenje operativnosti UN-a, i iskazao zadovoljstvo što je platforma koju je predstavio bila zapažena tokom kampanje i razmatrana sa posebnom pažnjom, kaže se u saopštenju.

Lukšić je, kako se navodi, ukazao da će se sljedeći generalni sekretar, imajući u vidu složenost međunarodnog konteksta, suočiti sa zahtjevnim zadatkom kako bi se osiguralo da sistem UN-a bude prikladan za tu svrhu.

„Multilateralni program je znatno poboljšan uz postojanje značajnog broja istaknutih međunarodnih sporazuma i rezolucija“, istakao je Lukšić.

On je naglasio da je važno u narednom periodu skoncentrisati se na implementaciju tog plana vodeći računa da mladi percipiraju rad UN-a kao svjetionik bolje budućnosti.

„U tom smislu, siguran sam da će dalja ulaganja u vraćanje povjerenja i razvoj posebno doprinijeti miru, sigurnosti i ljudskih pravima. Osim toga, za dobrobit jednakosti svih regija u okviru Ujedinjenih naroda, nadam se će argument Istočne Evrope prevladati kada je riječ o konačnoj odluci, a onom koji bude imenovan kao sljedeći generalni sekretar želim puno uspjeha u budućem angažmanu“, zaključuje se u pismu Lukšića.

Izvor: Vebsjat Vijesti, 23.08.2016.