Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

RASPISAN KONKURS ZA DIREKTORA AGENCIJE ZA SPRJEČAVANJE KORUPCIJE: Kandidati moraju da imaju najmanje tri mišljenja o stručnim i radnim kvalitetima od privrednog društva, drugog pravnog lica ili preduzetnika kod kojeg radi ili je radio, odnosno sa kojim je ostvario poslovnu saradnju


Savjet Agencije za sprječavanje korupcije raspisao je javni konkurs za izbor direktora Agencije, a kandidati, pored ostalih uslova, moraju dostaviti najmanje tri mišljenja o stručnim i radnim kvalitetima.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana.

Pored opštih uslova za rad u državnim organima, kandidati moraju da imaju visoko obrazovanje i deset godina radnog iskustva, od čega najmanje pet godina u vršenju poslova iz oblasti borbe protiv korupcije ili zaštite ljudskih prava.

Kandidati moraju da imaju najmanje tri mišljenja o stručnim i radnim kvalitetima od privrednog društva, drugog pravnog lica ili preduzetnika kod kojeg radi ili je radio, odnosno sa kojim je ostvario poslovnu saradnju, navodi se u konkursu.

Kandidat za direktora Agencije za sprječevanje korupcije dužan je da dostavi i obrazloženi predlog programa rada i ključnih prioriteta Agencije.

Navodi se da za direktora Agencije ne može biti izabrano lice koje je u posljednjih deset godina obavljalo ili obavlja funkciju poslanika ili odbornika, člana Vlade, funkciju u političkoj partiji, niti osoba koju je u posljednjih pet godina imenovala ili postavila Vlada ili Skupština, kao javnog funkcionera.

Savjet Agencije za spriječavanje antikorupcije formiran je u julu 2015. godine. Predsjednik Savjeta je Goranka Vučinić, a članovi Vanja Ćalović, Bojan Obrenović, Ristan Stijepović i Radule Žurić.

Članove Savjeta izabrao je Parlament, na predlog Odbora za antikorupciju. Oni su izabrani na četiri godine i mogu biti birani na tu funkciju najviše dva puta.

Izvor: Vebsajt RTCG, 22.08.2015.