Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG IMENOVALA OPERATIVNI TIM PARTNERSTVA ZA OTVORENU UPRAVU


Vlada je sjednici održanoj 23. jula 2015. godine imenovala Operativni tim Partnerstva za otvorenu upravu (OGP), na čijem će čelu biti rukovodilac Službe za odnose s javnošću u Generalnom sekretarijatu Vlade, Srđan Kusovac.

Članovi Tima su pomoćnica generalnog sekretara Vlade Vera Mijatović, samostalni savjetnik za odnose sa inostranom javnošću u Službi za odnose s javnošću u Generalnom sekretarijatu Vlade Stefan Vukotić, načelnica Odjeljenja za planiranje, programiranje i implementaciju projekata koji se finansiraju iz međunarodnih i IPA fondova u Ministarstvu pravde Lidija Mašanović i šef Odsjeka za normativne poslove i praćenje propisa u oblasti državne uprave u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ivan Šikmanović.

Među članovima su i samostalna savjetnica u Ministarstvu finansija Marija Goranović, aekretarka u Odjeljenju za odnose sa javnošću i komunikacionu podršku integracionim procesima u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Mirela Rebronja, sertifikovana unutrašnja revizorka u javnom sektoru u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije Marija Žugić.

Članovi Tima su i potpredsjednica Privredne komore Crne Gore Ljiljana Filipović i savjetnik gradonačelnika Prijestonice Cetinje za odnose sa javnošću, predstavnik Zajednice opština Crne Gore Miloš Prelević.

Članovi su i Boris Marić iz Centra za građansko obrazovanje, Dina Bajramspahić iz Instituta Alternativa, Vuk Maraš, iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora i Marina Vukovićiz Centra za razvoj nevladinih organizacija.

Kako je saopšteno iz Vlade, peti član Operativnog tima iz civilnog sektora biće imenovan po okončanju ponovljenog postupka predlaganja kandidata u skladu sa Javnim pozivom nevladinim organizacijama, za područje Povećanje javnog integriteta.

"Odlukom o obrazovanju Operativnog tima Partnerstva za otvorenu upravu zadaci Operativnog tima su priprema akcionih planova u skladu sa principima Partnerstva za otvorenu upravu, praćenje sprovođenja mjera iz akcionih planova, aktivnosti na unaprjeđivanju saradnje između javnog i civilnog sektora i većem uključivanju građana u kreiranje javne politike", kaže se u saopštenju.

Mandat Operativnog tima traje četiri godine, a o sprovođenju mjera iz akcionih planova i o svom radu, Tim izvještava Vladu, po pravilu, jednom godišnje.

Izvor: Vebsajt RTCG, 23.07.2015.