Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O UTVRĐIVANJU ISPLATE OBEŠTEĆENJA BIVŠIM VLASNICIMA ODUZETIH IMOVINSKIH PRAVA U NOVČANIM SREDSTVIMA ZA 2020. GODINU: Isplata se obračunava prema vrijednosti koja odgovara 3 odsto od neisplaćenog iznosa

24.06.2020.


Vlada je donijela Uredbu o utvrđivanju isplate obeštećenja bivšim vlasnicima oduzetih imovinskih prava u novčanim sredstvima za 2020. godinu.

Uredbom se propisuje način isplate godišnje rate bivšim vlasnicima koji su to pravo stekli na osnovu izvršnih rješenja komisija za povraćaj oduzetih imovinskih prava i obeštećenje koja su dostavljena Fondu za obeštećenje do 31. decembra 2019. godine.

Isplata se obračunava prema vrijednosti koja odgovara 3 odsto od neisplaćenog iznosa, utvrđenog rješenjima komisija. Zakonom o Budžetu za 2020. godinu za ovu namjenu planirano je 2.750.000 eura, te je, u skladu sa tim iznosom, utvrđena dinamika i način isplate godišnje rate za tekuću godinu.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 18.06.2020.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija