Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POTREBNA ADEKVATNIJA PRIMJENA ZAKONSKIH PROPISA NA NIVOU CJELOKUPNE EKONOMIJE


Adekvatnija i kontrolisanija primjena zakonskih propisa na nivou cjelokupne ekonomije mora ostati glavni fokus ove i buduće Vlade, saopštio je ministar finansija, Raško Konjević na sastanku sa ambasadorom Slovačke, Romanom Hlobenom.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da je Konjević upoznao Hlobena sa trenutnom situacijom u sferi javnih finansija i izazovima u njihovom upravljanju.

Hloben je naveo da je zadovoljan zbog evidentnog progresa koji je Crna Gora ostvarila u periodu od obnove nezavisnosti, prvenstveno u smislu usmjeravanja spoljnopolitičkih ciljeva u pravcu evroatlanskih integracija.

On je pokazao interesovanje za aktuelno stanje javnih finansija i prenio spremnost pružanja podrške u segmentima djelovanja koje Crna Gora prepozna kao prioritetne.

Konjević je imao i sastanak sa ambasadorom Slovenije, Mitjom Močnikoma.

Močnik je rekao da je saradnja između Crne Gore i Slovenije u prethodnom periodu intenzivirana na više polja, kako na nacionalnom, tako i na nivou lokalnih samouprava.

On je dodao da je uvjeren da će se realizacija projekata od zajedničkog interesa nastaviti u skladu sa planiranom dinamikom.

Konjević je naveo da očekuje da će se bilaterna saradnja, u narednom periodu, obogatiti novim sadržajima.

On je dodao da će iskustvo Slovenije, kao zemlje koja je uspješno okončala tranzicioni proces u smislu pridruživanja EU, biti dragocjeno sa više aspekata.

Izvor: Vebsajt RTCG, 22.06.2016.