Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VRHOVNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO: Tužilaštvo će provjeriti eventualne zloupotrebe poslodavaca na štetu radnika kroz mehanizme unutrašnjeg nadzora i kontrole i, po potrebi, nadležnim tužilaštvima dati uputstva za postupanje


Vrhovno državno tužilaštvo će se baviti eventualim zloupotrebama poslodavaca na štetu radnika, saopšteno iz Tužilaštva nakon sastanka tužioca Veselina Vučkovića i šefice kabineta Vrhovnog državnog tužioca Tanje Božović sa Generalnim sekretarom unije poslodavaca Crne Gore Srđom Kekovićem. Tema razgovora bila je zloupotreba prava radnika od strane poslodavaca.

 Na sastanku se između ostalog govorilo o potpisivanju blanko sporazumnih raskida radnog odnosa, kao i drugim zloupotrebama poslodavaca na štetu radnika.

"Ukazano je na dužnost redovnog obavještavanja Vrhovnog državnog tužilaštva o svim saznanjima o postojanju krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti. Vrhovno državno tužilaštvo će vršiti potrebne provjere kroz mehanizme unutrašnjeg nadzora i kontrole i, po potrebi, nadležnim tužilaštvima dati uputstva za postupanje", saopšteno je iz tužilaštva.

Izvor: Vebsajt CdM, 22.06.2016.