Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PRIVREDNI SUD: Imovina Boksita ide na licitaciju


Privredni sud odlučio je da objavi oglas o prodaji imovine nikšićkih Rudnika boksita putem javne licitacije. O odluci Privrednog suda, predstavnike Sindikata Boksita obavijestio je stečajni upravnik, Mladen Marković.

Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita, Borisav Bojanović, ocijenio je da je to pomak u rješavanju teške situacije u preduzeću. On je dodao da će radnici i dalje ostati na saobraćajnici u nikšićkom prigradskom naselju Rubeža, gdje će čekati sjednicu Vlade u četvrtak, na kojoj će biti razmatran socijalni program i povezivanje radnog staža zaposlenima.

To je dogovoreno na sastancima sa potpredsjednikom Vlade, Vujicom Lazovićem, ministrom ekonomije, Vladimirom Kavarićem, predsjednikom Opštine Nikšić, Veselinom Grbovićem, kao i sa predstavnicima ministarstava finansija i rada i socijalnog staranja.

Blokada saobraćajnice Nikšić-Župa traje od četvrtka 18. juna 2015. godine od 15 sati, kada je policija zaustavila oko 200 radnika Rudnika boksita, koji su nezadovoljni odlukom Odbora povjerilaca da odbije ponudu Neksana, sa rudokopa Zagrad krenuli sa mehanizacijom prema Nikšiću.

Blokadom saobraćajnice u Rubežama, blokiran je jedini put prema nikšićkoj Župi, koja ima 12 sela sa pet hiljada stanovnika.

Radnici traže da Odbor povjerilaca promijeni odluku i prihvati ponudu Neksana, koji je za kupovinu imovine preduzeća ponudio 4,4 miliona eura, uz dodatnih 600 hiljada za rješavanje socijalnog programa.

Izvor: Vebsajt RTCG, 23.06.2015.