Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EU OTVORILA DVA NOVA POGLAVLJA S CRNOM GOROM 9 - FINANSIJSKE USLUGE I 21- TRANSEVROPSKE MREŽE


Evropska unija je u ponedeljak 22. juna 2015. juna, u Luksemburgu, otvorila dva nova poglavlja u pregovorima o članstvu s Crnom Gorom, koja se odnose na finansijske usluge, kao i transevropske transportne mreže, čime je otvoreno 20 od 35 pregovaračkih poglavlja.

Odluka je donesena na Pristupnoj ministarskoj konferenciji EU-Crna Gora, na kojoj je delegaciju EU predvodio Edgars Rinkevičs, šef diplomatije Letonije, predsedavajuće EU, na čelu crnogorske delegacije je bio ministar inostranih poslova, Igor Lukšić, a u ime Evropske komisije je učestvovao komesar za proširivanje Johanes Han.

Kako je navedeno u saopštenju Saveta ministara EU, kad je reč o poglavlju 9- Finansijske usluge i 21- Transevropske transportne mreže, "EU je pomno proučila stanje priprema Crne Gore i, podrazumevajuci da Crna Gora mora da i dalje ostvaruje napredak i usaglašavanje s pravnom tekovinom(EU) u ovim poglavljima, istakla je da je nužno ispuniti uslove za privremeno zatvaranje ovih poglavlja".

Izvor: Vebsajt Vlada Crne Gore, 22.06.2015.