Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

TEHNIČKA PODRŠKA ZA USKLAĐIVANJE I SPROVOĐENJE PRAVNE TEKOVINE EVROPSKE UNIJE U OBLASTI UNUTRAŠNJEG TRŽIŠTA: Projekat će se sprovoditi do novembra 2020. godine

24.04.2019.


Projekat "Tehnička podrška za usklađivanje i sprovođenje pravne tekovine Evropske unije u oblasti unutrašnjeg tržišta" je finansiran u okviru instrumenta pretpristupne podrške IPA II i sprovodiće se 24 mjeseca, odnosno do novembra 2020. godine rečeno je na sastanku koji je održan 16. aprila u Ministarstvu ekonomije.

Sveobuhvatni cilj ovog projekta je olakšavanje trgovine i razvoj unutrašnjeg tržišta u skladu sa zahtjevima pravne tekovine Evropske unije u Poglavlju 1 – Slobodno kretanje robe i Poglavlju 28 – Zaštita zdravlja i potrošača

Na sastanku je razmatran status tekućih aktivnosti koje se odnose na usvajanje i primjenu legislative i standarda u oblasti unutrašnjeg tržišta EU, kao i na unaprijeđenje kapaciteta nadležnih za preuzimanje obaveza iz članstva u EU. Dosadašnji doprinos projekta u pogledu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU, u okviru Poglavlja 1: Slobodno kretanje robe i Poglavlja 28: Zaštita potrošača i zdravlja, ogleda se u ekspertskoj i mentorskoj podršci nadležnim institucijama za potpuno usklađivanje crnogorskih proizvoda u oblasti standardizacije, nadzora tržišta i drugih segmenata vezanih za slobodno kretanje robe.

U okviru planiranih aktivnosti biće omogućeno da se kvalitet i bezbijednost proizvoda pravovremeno usklade sa zahtjevima EU. Ovaj projekat će obezbijediti uslove da crnogorski proizvođači plasiraju proizvode na EU tržište bez ikakvih barijera i time promovišu crnogorsku privredu, unapređujući konkurentnost.

Ukupan iznos budžeta iznosi 1,167.400,00 EUR od čega finansiranje EU čini 90%, a nacionalno kofinansiranje 10%.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 16.04.2019.


Naslov. Redakcija