Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O SOCIJALNOJ I DJEČJOJ ZAŠTITI: MMF predložio Vladi CG ukidanje naknada za majke sa troje i više djece. Imajući u vidu da CG nema aranžman sa MMF-om, preporuke ove organizacije nijesu obavezujuće za našu državu

24.02.2017.


Delegacija Međunarodnog monetarnog fonta (MMF) predložila je crnogorskoj Vladi da ukine naknade za majke sa troje i više djece.

Pošto Crna Gora nema aranžman sa MMF-om, preporuke ove organizacije nijesu obavezujuće za našu državu.

Ekspertski tim, koji je Vlada zadužila da sagleda sve aspekte Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti ("Sl. list CG", br. 27/2013, 1/2015, 42/2015, 47/2015, 56/2016, 66/2016 i 1/2017), navodno će predložiti Vladi ne samo da ne vraća ranije iznose naknada majkama sa troje i više djece, već i da ukine davanja po ovom osnovu.

U saopštenju Vlade, nakon sastanka sa delegacijom, ne navodi se direktno da je MMF predložio ukidanje naknada.

Navodi se da se potpredsjednik Vlade Milutin Simović sastao sa delegacijom MMF-a boravi u Crnoj Gori u okviru redovnog procesa pregovora.

"Jedna od tema sastanka koji je u toku je i potencijalna saradnja u daljoj fiskalnoj konsolidaciji pri čemu je posebno bilo riječi o potrebi izmjena zakona iz oblasti socijalne politike", navodi se u saopštenju Vlade.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 22.02.2017.


Naslov: Redakcija