Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POMOĆ SIROMAŠNIMA UREDITI ZAKONOM

23.12.2020.


Mora postojati zakon koji će da reguliše način kako će se pomagati onima kojima je to neophodno, saopštili su iz Banke hrane povodom Međunarodnog dana solidarnosti.

"Ovaj dan služi kao podsjetnik ljudima da pomažu jedni drugima, da se sjete da ima onih koji jedva imaju da se prehrane  i da razvije osjećaj zajedništva među ljudima", ukazali su iz BHCG.

A nikad pomoći više nije bilo potrebno nego sad, u vrijeme kovida.

"Mnogo ljudi je ostalo bez zaposlenja, mnogo je onih koji su nalazili nacin da prežive njihove porodice odlazeći u inostranstvo da rade, što je sada nemoguće. Previše je onih koji žive bez ikakvih prihoda a pomoći niotkuda", kazali su iz Banke hrane.

Solidarnost, kao moralni pojam označava moralnu obavezu čovjeka za čovjeka.

"Vlada mora izdvojena sredstva u budžetu zaista iskoristiti za suzbijanje siromaštva a ne kao do sada, kada su preusmjeravana za druge namjene i trošena za mnogo toga koje nema veze sa siromaštvom. Država će morati da uzima više od bogatih da bi transferisala ta sredstva u rješavanje problema siromašnih", navodi se u saopštenju..

Oni navode da se pomoć nije raspoređivala pravedno.

"Vrijeme je da imamo odgovorne i pravične ljude na osjetljivim mjestima kakvi su u Ministarstvu za socijalni rad, Centrima za socijalni rad, Sekretarijatima za socijalni rad i Crvenimom krstu, koji će raditi za dobrobit socijalno ugroženih", navodi se u saopštenju.

"Nova vlada i imaće mogućnost da radi na oporavku od epidemije korona virusa, posveti se pravičnijem odnosu sistema prema ljudima i smanji nejednakost koja je postala ozbiljna pojava u našem društvu", poručili su iz Banke hrane.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 20.12.2020.


Naslov: Redakcija