Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UPRAVNI SUD: Poništena odluka o izboru deset sudija

23.12.2020.


Upravni sud poništio je odluku Sudskog savjeta o izboru za kandidate za deset sudija osnovnih sudova od 12. jula prošle godine.

Presuda je donesena po tužbi kandidata za sudiju Ivana Vukićevića.

Vukićević je tražio da se poništi odluka Sudskog savjeta, na čijem čelu je Vesna Simović Zvicer, o izboru deset sudija osnovnih sudova, zbog, kako je naveo, povreda pravila postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava.

Presudom su utvrđene povrede procedure prilikom pregledanja i bodovanja testova od svih članova tročlane Komisije za testiranje (Vesna Medenica, Vesna Simović Zvicer i Rada Kovačević).

Tužbom se osnovano ukazuje da je odluka o izboru nezakonita i iz razloga kršenja procedura prilikom obavljanja intervjua kandidata za sudije.

Osnovano se navodima tužbe prigovara u odnosu na razloge za izuzeće člana Sudskog savjeta Vesne Medenice u odnosu na kandidata Nedu Vukoslavčević, piše, između ostalog, u presudi Upravnog suda.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 21.12.2020.


Naslov: Redakcija