Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO FINANSIJA: Završena obuka o upravljanju nepravilnostima u cilju zaštite finansijskih interesa EU


Seminar o prevenciji i borbi protiv prevara, pronevjera i upravljanje nepravilnostima u cilju zaštite finansijskih interesa EU, trebalo bi da doprinese efikasnijem snalaženju državnih službenika u slučaju nastanka sumnje na nepravilnost, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva su naveli da su polaznici seminara, koji su organizovali Uprava za kadrove i taj Vladin resor, stekli praktična znanja iz oblasti upravljanja nepravilnostima.

Predstavnici Ministarstva su naveli da je seminar, između ostalog, organizovan u cilju upoznavanja službenika sa Strategijom za borbu protiv prevara i upravljanje nepravilnostima u cilju zaštite finansijskih interesa EU, kao i nadograđivanja znanja o kanalima komunikacije među nadležnim organima koji rade na zadacima vezanim za IPA programe.

Polaznici seminara su se upoznali i sa načinom izvještavanja i komunikacije u okviru Sistema za borbu protiv prevara (AFCOS) i sadržajem poglavlja nepravilnosti kojim se rukovode službenici nadležni za tu oblast.

Seminar je imao za cilj i unaprijeđenje informisanosti na polju razlikovanja pojmova koji diferenciraju nepravilnost, tehničku ili administrativnu grešku, uključujući i praktične primjere iz regiona.

Izvor: Vebsajt RTCG, 21.11.2015.