Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REGULATORNA AGENCIJA ZA ENERGETIKU: Ove sedmice biće donjeta odluka o utvrđivanju regulatorno dozvoljenog prihoda energetskim subjektima, cijena i naknada za 2016. godinu


Odbor Regulatorne agencije za energetiku (RAE) na sjednici ove sedmice donijeće odluke o utvrđivanju regulatorno dozvoljenog prihoda energetskim subjektima, cijena i naknada za 2016. godinu.

Iz RAE je saopšteno da će se sjednice održati u četvrtak i petak, 26. I 27. novembra 2015. godine u prostorijama regulatora.

"U četvrtak će se, u dijelu sjednice koja je otvorena za podnosioce zahtjeva, druge energetske subjekte i predstavnike kupaca električne energije, razmatrati izvještaj o analizi dokumentacije po zahtjevu Crnogorskog elektroprenosnog sistema CGES", naveli su iz RAE.

Istog dana Odbor RAE će, kako su naveli, razmatrati izvještaj o analizi dokumentacije po zahtjevu za utvrđivanje naknade za rad Crnogorskom operatoru tržišta električne energije COTEE za narednu godinu.

Odbor RAE će na sjednici u petak razmatrati izvještaj o analizi dokumentacije po zahtjevu Elektroprivrede EPCG za utvrđivanje regulatorno dozvoljenog prihoda i cijena Operatora distributivnog sistema i Javnog snabdjevača.

Nove cijene struje važiće od 1. januara do 31. decembra 2016. godine.

RAE je drastično smanjila regulatorno dozvoljeni prihod energetskim subjektima, u odnosu na prihode koje su subjekti zahtijevali početkom septembra 2015. godine.

Prema izvještajima RAE, EPCG, odnosno njenoj cjelini Operatoru distributivnog sistema je utvrđen regulatorni prihod od 78,7 miliona eura, dok je EPCG zahtijevala da prihod iznosi preko 96 miliona eura.

Javnom snabdjevaču je utvrđen prihod na 5,5 miliona, a zahtijevali su 10,3 miliona eura.

Značajno je smanjen i utvrđeni prihod CGES-a. Ta energetska kompanija je tražila 30,9 miliona prihoda u narednoj godini, a RAE je utvrdila prihod na 21,56 miliona eura.

Za COTEE je prihod utvrđen na 249 hiljada eura, a tražili su 784,5 hiljada eura.

Izvor: Vebsajt CdM, 21.11.2015.