Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

MORSKO DOBRO: Turisti da koriste plaže u državnoj svojini

23.07.2018.


Javno preduzeće Morsko dobro poručuje da sve djelove plaža u Boki Kotorskoj koji su u državnoj svojini, građani i turisti mogu slobodno koristiti, u čemu niko nema pravo da ih spriječava ili ometa.

Oni su se oglasili povodom čestih slučajeva da se turistima onemogućava pristup i korišćenje obale na području morskog dobra.

"Ponte, pristaništa i plaže koje nijesu ustupljene na korišćenje putem javnog poziva na osnovu važećeg planske dokumentacije, dostupna je svima pod jednakim uslovima za korišćenje u skladu sa predviđenom namjenom. Djelovi obale koji su Ugovorom dati na korišćenje (pristaništa, privezišta uređena kupališta i sl.) mogu se koristiti u skladu sa odredbama Ugovora i uslovima propisanim od strane Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom", kažu iz Morskog dobra.

Takođe, apelovali su na građane i turiste da svaku situaciju ometanja slobodnog korišćenja morskog dobra u državnoj svojini u skladu sa njegovom namjenom, prijave opštinskim komunalnim policijama ili inspekcijama ili na broj telefona 080 001 300.


IZVOR: Vebsajt CdM, 20.07.2018.


Naslov: Redakcija