Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O SPRJEČAVANjU KORUPCIJE: Neophodna izmjena Zakona u dijelu koji se odnosi na izbor direktora Agencije za sprječavanje korupcije

23.06.2020.


Zakonski uslovi za izbor direktora Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) izuzetno su rigidni i trebalo bi razmisliti o izmjeni tih normi, ukazao je predsjednik ASK-a, Momčilo Radulović.

Radulović je rekao da se treći ponovljeni konkurs za izbor direktora ASK-a završava 23. juna, a da još nema prijavljenih kandidata.

Kako je ukazao, svi u Savjetu smatraju da se ima situacija prenormiranja zahtjeva kada je u pitanju izbor direktora ASK.

"Zbog tako rigidnih uslova čitav niz izuzetno kvalitetnih osoba, i iz struktura koje su u javnoj administraciji i iz onih koje su u civilnom sektoru, onemogućen je da aplicira. Bilo da sada izaberemo kandidata ili ne, trebalo bi razmišljati u pravcu izmjene normi Zakona o sprječavanju korupcije ("Sl. list CG", br. 53/2014 i 42/2017 - odluka US) u tom dijelu", kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, Savjet će i dalje insistirati na kvalitetu i kada kod jednog od kandidata budu to prepoznali, glasaće za njega.

"Smatramo da ne moramo da budemo limitirani vremenom i da žurimo sa odlukama na uštrb kvaliteta. Nije bitno za nas da li će u ovom ili nekom drugom ciklusu doći do izbora, sve do trenutka kada dobijemo pravog, kvalitetnog kandidata", istakao je Radulović.

Na prethodnim konkursima nije izabran direktor ASK-a, jer nijedan kandidat nije dobio potrebnu većinu.

Savjet je 13. januara imenovao Sava Milašinovića za vršioca dužnosti direktora ASK-a.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 16.06.2020.


Naslov: Redakcija