Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: Inspekcija utvrdila 666 nepravilnosti


Inspekcije koje učestvuju u pojačanom nadzoru u primorskim opštinama su u periodu od 9. do 15. juna 2016. godine obavile ukupno 1,14 hiljada inspekcijskih pregleda i utvrdile 666 nepravilnosti.

Utvrđene nepravilnosti uglavnom su se odnosile na neposjedovanje se ili nepotpune deklaracije na namirnicama, neizdavanje računa, neisticanje obavještenja o pravu potrošača na reklamaciju i nepropisno vođenje evidencije o nabavci i prodaji robe i pružanju trgovinskih usluga.

"Nepravilnosti su se odnosile i na sanitarno-higijenske nedostatke u većim objektima, neposjedovanje sanitarnih knjižica kod subjekata koji posluju sa hranom, robu sa isteklim rokom, kao i na postavljanje privremenih objekata bez prethodno pribavljenog odobrenja", navodi se u saopštenju.

Na osnovu utvrđenih nepravilnosti izrečeno je 268 mjera ukazivanja, donijeto 212 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i 43 o zabrani rada, a izdata su 503 prekršajna naloga. 

"U toku prethodne sedmice akcenat je bio na kontroli objekata stalnog i privremenog karaktera - tezge, ljetnje bašte ugostiteljskih objekata, plažne barove, kao i na kontroli pružanja usluga u turističkim agencijama", dodaje se u saopštenju.

Na šetalištima su se, kako je objašnjeno, sprovodile zajedničke aktivnosti sa predstavnicima Komunalne policije.

Izvor: Vebsajt CdM, 22.06.2016.