Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

MINISTARSTVO EKONOMIJE: Pomoć malim i srednjim preduzećima za realizaciju inovativnih aktivnosti


U cilju poboljšanja inovativnih sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji, Ministarstvo ekonomije će uskoro raspisati Javni poziv za prijavu MSP iz prerađivačke industrije za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti u malim i srednjim preduzećima za 2016. godinu, koji je Vlada usvojila na prošloj sjednici.

Ukupan Budžet opredijeljen za realizaciju Programa za unaprjeđenje inovativnosti u malim i srednjim preduzećima za 2016. je 30.000 eura, a maksimalan iznos opravdanih troškova po preduzeću iznosi 2.500 eura, bez PDV.

Preduzeće je u obavezi da finansira troškove eksternog konsulanta za realizaciju inovativne aktivnosti u visini od 100% i nakon završetka aktivnosti traži povraćaj u visini od maksimalno 50% opravdanih troškova, bez poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Programu za unaprjeđenje inovativnosti u malim i srednjim preduzećima za 2016. godinu predviđa finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji na principu sufinansiranja dijela troškova angažovanja eksternih konsultanata, odnosno konsultantskih firmi, naučno-istraživačkih ustanova, naučno-tehnoloških parkova, centara izvrsnosti, inovaciono-preduzetničkih centara i poslovnih inkubatora, za realizaciju inovativne aktivnosti preduzeća.

Ministarstvo ekonomije će odobriti finansijsku pomoć preduzećima za inovaciju proizvoda, inovaciju poslovnog procesa, inovaciju u organizaciji i inovaciju u marketingu.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 21.06.2016.