Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

VLADA CG: Referendum o članstvu u NATO bio bi uspešan


Premijer Vlade Crne Gore izjavio je da bi referendum o ulasku Crne Gore u NATO imao pozitivan ishod, iako crnogorska vlast ne razmišlja o toj vrsti političkog odlučivanja. Predsednik Vlade je rekao da Ustav Crne Gore omogućava da odluku o članstvu u NATO donese Skupština, ali da još nije "finalno profilisano" kako će Crna Gora odlučiti o tome.

Govoreći u Bratislavi, u Slovačkoj, na panelu Globalnog bezbednosnog foruma (GLOBSEC) "Crna Gora kuca na vrata NATO", premijer je rekao da bi na referendumu o ulasku u NATO, ako bi bio održan sutra, 47 odsto građana reklo "Da", a 43 odsto "Ne".

Crnogorski premijer je naveo da je rast podrške za članstvo u NATO-u u poslednjih mesec dana iznosio pet odsto. Sprovedena su dva istraživanja jedno je obavila jedna beogradska, a drugo podgorička agencija, i podaci iz oba ispitivanja, kako je naveo, pokazuju rast podrške članstvu.

Izvor: Vebsajt Beta, 22.06.2015.