Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

CENTAR ZA GRAĐANSKO OBRAZOVANJE PRUŽA CIVILNOM SEKTORU FINANSIJSKU PODRŠKU U BORBI PROTIV KORUPCIJE: Ukupni fond dostupan OCD je 56.000 eura, a mogu konkurisati sa projektima koji imaju vrijednost od 5.000 do 7.000 eura. Za podržane projekte i OCD predviđen je i program jačanja kapaciteta u oblasti upravljanja projektima, izvještavanju, aktivnostima nadgledanja i monitoringa sprovođenja lokalnih antikorupcijskih politika i strategija koji će doprinijeti uspješnijoj realizaciji njihovih projekata


Centar za građansko obrazovanje (CGO) je u okviru projekta "Misli lokalno – Djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou" 16, 18. i 20. maja 2016. godine održao informativne sesije za predstavnike lokalnih organizacija civilnog društva OCD u Kotoru, Beranama i Podgorici.

Kako su saopštili iz CGO, crnogorske OCD su imale priliku da se detaljno informišu o uslovima za konkurisanje u okviru poziva za dostavljanje projekata "Misli lokalno – Djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou", koji je otvoren početkom maja.

Predstavnici civilnog sektora upoznati su, tom prilikom, sa procedurama i iznosom sredstava koji će biti dostupan za projekte, te oblastima, temama i aktivnostima koje su prihvatljive za konkurs.

Naime, CGO će finansirati projekte i akcije u oblastima koje su u direktnoj vezi sa borbom protiv korupcije na lokalnom nivou, odnosno akcije koje predstavljaju direktan odgovor na probleme prouzrokovane korupcijom na lokalnom nivou.

Ukupni fond dostupan OCD je 56.000 eura, a mogu konkurisati sa projektima koji imaju vrijednost od 5.000 do 7.000 eura.

Za podržane projekte i OCD predviđen je i program jačanja kapaciteta u oblasti upravljanja projektima, izvještavanju, aktivnostima nadgledanja i monitoringa sprovođenja lokalnih antikorupcijskih politika i strategija koji će doprinijeti uspješnijoj realizaciji njihovih projekata.

Isto tako, sve OCD čiji projekti budu podržani imaće mentorsku i savjetodavnu podršku tokom sprovođenja projekta, naglasili su iz CGO.

Iz te organizacije su ohrabrili OCD koje nijesu imale priliku da prisustvuju informativnim sesijama da se detaljno upoznaju sa procedurama i aplikacionom formom, te da u slučaju nedoumica, odnosno zahtjeva za dodatne informacije pošalju mail sa pitanjima na info@cgo-cce.org, najkasnije do 26. maja.

Projekat, "Misli lokalno – Djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou", ima za cilj da doprinese razvoju učešća civilnog društva u sprovođenju antikoruptivnih politika kroz monitoring, izvještavanje i nadgledanje aktivnosti na lokalnom nivou u Crnoj Gori. Konkretnije, cilj projekta je unaprijeđenje kapaciteta manjih organizacija civilnog društva u Crnoj Gori u praćenju antikoruptivnih strategija i aktivnosti na lokalnom nivou kroz razmjenu informacija, iskustava, ali i finansijsku podršku.

Projekat realizuje CGO u saradnji sa NVO Bonum iz Pljevalja, NVO Inkubator iz Kotora i NVO Centar za istraživačko novinarstvo iz Podgorice, a podržava ga Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori kroz IPA 2015.

Izvor: Vebsajt CdM, 20.05.2016.