Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NEOPHODNA REGISTRACIJA POLJOPRIVREDNIKA RADI OSTVARIVANJA PRAVA IZ AGROBUŽETA U 2016. GODINI


Poljoprivrednici moraju da se registruju u jedinstveni registar poljoprivrednih proizvođača, ukoliko žele da ostvare prava iz Agrobudžeta za 2016. godinu, saopšteno je na prezentaciji Agrobudžeta za 2016. godinu.

Agrobudžetom za 2016. godinu predviđene su nove mjere u oblasti biljne proizvodnje, stočarstva i prerađivačke industrije. Povećan je budžet za povrtlarstvo, maslinarstvo, kao i za organsku proizvodnju. Uskoro će biti napravljen registar svih korisnika tog budžeta, najavili su iz Ministarstva poljoprivrede.

 Prezentaciju je organozovala Montenegro biznis alijansa, gdje su predstavljene mjere predviđene ovogodišnjim budžetom, posebno one koje su drugačije u odnosu na prethodni Agrobudžet.

Poljoprivrednici su takođe informisani o mjerama ruralnog razvoja i načinima na koja će ta sredstva biti plasirana, sa posebnim naglaskom da će mjere ruralnog razvoja biti sprovođene kroz javne pozive.

Ocijenjeno je da je Agrobudžet još jedan važan i konkretan podsticaj poljoprivrednim proizvođačima zbog mogućnosti da blagovremeno planiraju svoje aktivnosti.

Izvor: Vebsajt CdM, 22.02.2016.