Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

DOSTUPAN SPECIJALIZOVAN PORTAL O CARINSKIM PROCEDURAMA

23.01.2020.


Uprava carina uvela je novi informativni servis prilagođen svim uređajima, putem kojeg se fizička lica mogu na lak i brz način informisati o carinskim procedurama.

Portal je dostupan na linku

"Fizička lica biće u mogućnosti da se informišu o carinskim procedurama u oblasti trgovine putem interneta i plaćanju carinskog duga po tom osnovu. Na info portalu je dostupan carinski kalkulator putem kojeg fizička lica mogu brzo i jednostavno izračunati iznos carinskih dažbina za robu koju su poručili putem interneta", saopštili su iz Uprave carina.

U dijelu informacije za putnike su postavljene najbitnije informacije u pogledu unosa i iznosa gotovog novca, unosa ljekova, iznošenja kulturnih dobara i umjetnina, unosa hrane, bilja i biljnih proizvoda, životinja i kućnih ljubimaca, oružja i municije, kao i informacije o zabrani prometa CITES vrstama bez dozvole.

Takođe, dostupne su informacije o robi koja može biti predmet oslobođenja od plaćanja carine i PDV-a i uslovima za ostvarivanje ovih oslobođenja.

Posjetioci portala će takođe imati mogućnost uvida u odgovore na najčešće postavljena pitanja (FAQs) koje pripremaju nadležne organizacione jedinice Uprave carina, a koje će se redovno ažurirati.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 20.01.2020.


Naslov: Redakcija